PROJECTMANAGEMENT van productinnovatie

Samen succesvol innovaties realiseren. BEACON projectmanagement helpt u bij het in goede banen leiden van alle fases van het innovatieproces. Wij nemen de dagelijkse leiding, bewaken de scope en zorgen voor de juiste focus. Onze ervaren projectmanagers halen het beste uit het team en uw organisatie. Als interim projectmanager midden in uw organisatie, als adviseur aan de zijlijn of als expert met specifieke kennis.

Projectmanagement >>
Innoveren met vaart en vertrouwen

Innovatie versnellen >>
Uw innovaties sneller in de markt introduceren

Risicoanalyse >>
Problemen vóór zijn

anchor

PROJECTMANAGEMENT

Innoveren met vaart en vertrouwen

BEACON is een betrouwbare partner in het samen realiseren van succesvolle innovaties. Met veel van onze klanten werken wij al vele jaren met plezier samen. Onze projectmanagers zijn behalve deskundig, ook zeer gedreven en loyaal. Zij committeren zich aan uw resultaat. We vatten het als een compliment op dat organisaties regelmatig vergeten dat we extern zijn. We bijten ons vast in uw project tot de eindstreep is gehaald. We benutten het potentieel van uw organisatie en brengen de kennis en ervaring van het hele BEACON team met ons mee.

Onze projectmanagers voeren het dagelijkse projectmanagement voor u uit, gebaseerd op de principes van Agile en Scrum. We maken een overall planning, vaak in watervalvorm, die stakeholders een overzicht biedt van het project op hoofdlijnen. Dit traject verdelen we in korte sprints met heel tastbare doelen. We bereiden de stappen in het project voor, managen de risico’s, bewaken het budget en houden overzicht. Door regelmatige, korte meetings bewaken we de voortgang. Alle teamleden weten precies wat ze moeten doen om gezamenlijk het korte termijndoel te behalen. Deze aanpak zorgt voor focus en versnelling en werkt zeer motiverend. Als opdrachtgever krijgt u heldere informatie en concrete tussenresultaten, zodat u steeds de koers kunt checken en waar nodig kunt bijsturen. Zo houdt u grip en overzicht.

Alle BEACON projectmanagers zijn inhoudelijk zeer ervaren en deskundig. We weten wat er komt kijken bij ontwerpen, testen, ontwikkelen en produceren van nieuwe producten. Daardoor vormen we een brug tussen alle disciplines en zijn we geloofwaardig voor alle partijen. Wij zorgen voor een sterk projectteam met een gedeelde visie, waarin de verschillende disciplines elkaars belangen en zorgen begrijpen. We creëren focus, waarbij ieder teamlid actief bijdraagt vanuit zijn of haar eigen kracht en ervaring.

Lees ook:

- Van waterval planning naar scrum in 3 stappen

- BEACON principes om samen succesvol innovaties te realiseren

- Christel van Dijk (innovatiemanager) over succesfactoren bij het werken met projectteams: ‘We sturen niet alleen op het proces, maar zijn ook inhoudelijk echt betrokken’

- Jan Willem Dik (senior projectmanager) over innoveren in de praktijk: “Het leukste is alles laten samenkomen tot een haalbaar resultaat”

 

anchor

innovatie versnellen

Uw innovaties sneller in de markt introduceren

In ons Speed of Innovation programma verkorten wij de doorlooptijd van uw ontwikkelproces. Samen met uw team identificeren we onnodige vertragingen en kijken hoe we deze kunnen elimineren. Onze methode is gebaseerd op de principes van lean development. Het resultaat is een blauwdruk voor een optimaal innovatieproces.

 

anchor

RISICOANALYSE

Problemen vóór zijn

Iedere innovatie brengt risico’s met zich mee. Waar zitten de risico’s in úw innovatie? Wat zijn de gevolgen daarvan en welke mogelijke acties kunt u nemen om deze risico’s te verkleinen?

Samen met uw team voeren we een grondige risicoanalyse uit. Inmiddels hebben wij een neus ontwikkeld voor waar het fout kan gaan. En voor hoe we dit effectief kunnen bijsturen. BEACON maakt gebruik van bewezen, handige tools om risico’s in kaart te brengen en vooral beheersbaar te maken.

Terug naar overzicht