Innovatiedefinitie

Kansen voor de toekomst van uw business samen ontdekken en vormgeven. De BEACON projectmanagers helpen u op gestructureerde wijze nieuwe gebieden in kaart te brengen en slimme, gefundeerde keuzes te maken en te vertalen in heldere business proposities. Dit doen wij door het samenbrengen van verschillende disciplines uit uw organisatie.  

Roadmapping >>
Kijk vooruit en bouw een toekomstbestendig productportfolio

Propositie-ontwikkeling >>
Van idee naar krachtige business propositie

Project kick-off >>
Een vliegende start voor uw projectteam

 

anchor

ROADMAPPING 

Kijk vooruit en bouw een toekomstbestendig productportfolio  

Hoe zorgt u dat uw producten ook in de toekomst succesvol zijn? Met onze gestructureerde aanpak begeleiden onze projectmanagers u om stapsgewijs een innovatieroadmap op te stellen. En om uw toekomstvisie ook te vertalen naar een strategisch actieplan, zodat het niet bij een visie blijft.  

Hoe we dit doen? Het begint met een uitgebreide analyse van de huidige situatie. Samen met uw team brengen we alle belangrijke gegevens in kaart: kansen en bedreigingen in uw markt, technologische ontwikkelingen en behoeften en verwachtingen van relevante partijen en klanten. We nemen uw producten onder de loep: hoe onderscheiden ze zich ten opzichte van elkaar en van de concurrent? Ons gestructureerde proces met praktische oefeningen en visuele hulpmiddelen leidt  tot inzichten die we met uw team vertalen in een gedeelde toekomstvisie en productstrategie. Het wordt voor de organisatie duidelijk welke richting u op gaat, waarom en hoe. 

De innovatieroadmap geeft in één oogopslag een overzicht van uw businessdoelen, relevante product-marktcombinaties en toekomstige marktintroducties. U krijgt een helder beeld van de benodigde technologieontwikkelingen en weet hoe u zo efficiënt mogelijk gebruik kunt maken van uw resources. 

Lees ook: 
Karel van Wesemael (productmanager Gazelle) over BEACON roadmapping: ‘Met behulp van BEACON creëerden we een gezamenlijke visie voor de toekomst van onze fietsfamilies’ 

 

anchor

PROPOSITIE-ONTWIKKELING

Van idee naar krachtige business propositie

U heeft een kansrijk idee. Maar hoe zorgt u ervoor dat dit idee winstgevend en succesvol op de markt geïntroduceerd gaat worden? BEACON helpt u om uw idee in korte tijd te ontwikkelen tot een krachtige en breed gedragen business propositie.

Dit doen wij door samen met professionals van verschillende afdelingen van uw organisatie vroegtijdig de impact en toegevoegde waarde van een idee te verkennen vanuit drie perspectieven: de klantrelevantie, de technische haalbaarheid en de commerciële levensvatbaarheid. Een belangrijk onderdeel daarbij is het maken van een demonstrator. Het idee wordt zo heel tastbaar, waardoor we de kritieke aannames kunnen testen en feedback kunnen genereren. Mogelijke pijnpunten worden zo vroegtijdig gesignaleerd en opgelost. Terugkoppeling vanuit de markt gebruiken we ter aanscherping en verrijking van de propositie. Zo geven we inhoud aan ons motto: ontwerp, test en verfijn ideeën op het moment dat ze nog flexibel zijn.

Mist er expertise in het team? Dan brengen we dat in vanuit BEACON.

Het resultaat is een onderscheidende, doordachte propositie met schaalbaar businessmodel. Een solide basis om het businessplan vorm te geven, commitment in de organisatie te krijgen en een vliegende start te maken.

Lees ook:
Floris Hoogstraten (marketing manager Pon Power) over BEACON: ’In twee weken ontwikkelden wij samen met onze klant drie concrete business proposities’

anchor

PROJECT KICK-OFF

Een vliegende start voor uw projectteam

Een goed begin is het halve werk. Een goede kick-off meeting kan voor een vliegende start van uw project zorgen. In deze bijeenkomst kunt u de toon zetten voor een succesvol project, door op een energieke manier richting te geven aan de verwachtingen van het projectteam. Het doel en de scope van het project worden besproken en aangescherpt, zodat een breed gedragen visie ontstaat. Na afloop weten alle teamleden wat ze kunnen verwachten van elkaar en van het project. Daarbij zijn de belangrijkste aandachtspunten en valkuilen van het project expliciet gemaakt. Het resultaat: een energieke start voor uw project, teamspirit en een helder plan van aanpak.

Terug naar overzicht