Yorick Koumans

Projectmanager Productinnovatie

‘Het ontwikkelen van een product is vaak technisch uitdagend. Maar voor een succesvolle ontwikkeling zijn veel meer factoren van belang. Is het product commercieel interessant, zit de klant er wel op te wachten, kunnen we het betrouwbaar produceren? Al deze zaken maken productontwikkeling complex maar zorgen er ook voor dat het projectmanagement interessant en afwisselend is. Daarom is het extra mooi als al deze componenten bij elkaar komen in een succesvol product’.

"'Een innovatief product is pas succesvol als je het ook betrouwbaar kunt produceren'"

KRACHT VAN YORICK

In de soms hectische projectomgeving zorgt Yorick ervoor dat het team kan focussen op wat nu belangrijk is. Hij begrijpt en doorziet snel de technische uitdagingen in een project en kan dit op een rustige en heldere manier uiteenzetten. Hij streeft naar open communicatie en probeert zoveel mogelijk onduidelijkheid uit het proces te halen.  Yorick weet hoe het is om een product niet alleen te ontwikkelen en te produceren, maar ook hoe de productiekwaliteit gewaarborgd kan worden.

YORICK'S ERVARING

De afgelopen zeven jaar heeft Yorick gewerkt bij Promolding. Dit bedrijf combineert high-tech en medische productontwikkeling met een eigen productiefaciliteit. Hij is hier begonnen als Mechanical engineer en doorgegroeid naar projectmanager. Wat hij hier vooral ook geleerd heeft is dat een productontwikkeling niet klaar is als het ontwerp af is. De ontwikkeling gaat door totdat de producten volledig gevalideerd en gecertificeerd van de band rollen.

Bekijk het team