Simon van Ipenburg

Projectmanager

Producten ontwikkelen die echt bijdragen aan onze kwaliteit van leven, dat vindt Simon heel inspirerend. Simon is een echte spin-in-het-web. Zorgen dat het resultaat gerealiseerd wordt door met alle betrokken partijen samen te werken: leveranciers, ontwerpers, ingenieurs en de eindgebruikers.

“Overzicht houden is wel mijn ding. Dat doe ik ook met ­­­hockey.” Als centrale verdediger zorgt Simon voor de aansturing van achteruit en houdt hij alles goed in de gaten om verrassingen te voorkomen. “Zo is het met een projectteam vaak ook: ik zie de beweging, houd het overzicht en zorg voor tijdige bijsturing.”

"Projectmanagement is net hockey: de beweging zien, overzicht houden en vooruitkijken"

KRACHT VAN SIMON

Simon’s kracht ligt in verbinden en faciliteren en hiermee het team gezamenlijk naar een hoger niveau brengen. Met zijn brede kennis en ervaring is hij snel thuis in nieuwe materie. Simon verbindt door te luisteren en door kritische en ondersteunende vragen te stellen. Hij creeert een hechte samenwerking in het team, liefst met plezier en humor. Ook is Simon een enorm fan van visueel management. Het is een cliché, maar een goede afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Een sprankelend scrum bord blijft in beweging en verbindt het team aan het project en aan elkaar.

SIMON'S ERVARING

Simon begon zijn carriere als bewegingstechnoloog met het ontwikkelen van hulpmiddelen voor mensen met een beperking, zoals bijvoorbeeld een enkelhandig aangedreven sportrolstoel. In de tien navolgende jaren werkte hij als manager in productinnovatie bij McRoberts en DUNC, waar hij met verschillende teams gewerkt heeft aan de realisatie van allerlei producten. 

Simon heeft de overstap gemaakt naar BEACON omdat hij graag in een team werkt met collega’s die allemaal gespecialiseerd zijn in innovatiemanagement. De focus en diepgang waarmee we sparren over de aanpak van projecten vindt hij heel inspirerend. Binnen BEACON leidt Simon met plezier verschillende innovatieprojecten tegelijk bij onze klanten, waarbij zijn technische kennis zeker goed van pas komt.

 

Simon werkte o.a. voor:

 

Bekijk het team