Quintijn Innikel

Partner

Quintijn vindt dat je vooral bij de start van innovaties – voordat je begint te rennen – scherp moet weten wat het eindresultaat moet zijn en waarom. Om met Covey te spreken: “Always start with the end in mind”. Hoe scherper dat beeld van het einddoel, hoe beter je een project kan managen en hoe groter de kans op succes.

"Wat ik fantastisch vind aan innovatie is om met een team dat bestaat uit heel verschillende mensen van verschillende disciplines van niets iets te maken."

Quintijn deelt zijn passie voor innoveren al vele jaren met Tom. "We zagen dat veel projecten zoveel beter konden verlopen met specialistisch projectmanagement en daarom hebben we in 2004 samen BEACON® opgericht."

"Management van innovatie is een specialisme"

kracht van Quintijn

Quintijn zou het liefst alles uit elkaar halen wat hij ziet. Hij wil altijd weten hoe het geproduceerd is, vermarkt is en wie er wat aan heeft bijgedragen om het zo te krijgen.

Hij is een conceptueel denker, maar heeft zijn blik ook altijd op het resultaat gericht. Hij denkt niet alleen mee over de vraag hoe je het proces moet organiseren, maar denkt ook graag mee over de inhoud en de relevantie van de innovatie. Hij kan met een paar indringende vragen binnen no time de waarde van een innovatie en de gevolgen ervan voor de business doorzien. Hij is besluitvaardig en straalt gezag uit. Hij leidt op een natuurlijke manier met oog voor de mens.

Quintijn's Ervaring

Van jongs af aan is Quintijn erg geïnteresseerd in hoe dingen werken. Lang voordat hij aan de TU Delft als industrieel ontwerper afstudeerde bouwde hij glijbanen, surf- en snowboards. Daarna is hij gedurende z’n hele carrière betrokken geweest bij het management van productinnovatie. Hij bezette managementposities in de FMCG en durables industrie.

Het creëren van succesvolle partnerships in productinnovatie is één van zijn specialiteiten geworden. Ook heeft hij veel ervaring met patenten en waardebepalingen van innovaties voor grote investeerders.

Naast het werken in projecten, wat hij nog steeds erg leuk vindt, is Quintijn verantwoordelijk voor het interne reilen en zeilen van het bedrijf. Hij is onder meer verantwoordelijk voor HR en Communicatie.


Quintijn werkte o.a. voor:


Bekijk het team