Laurien Wolfswinkel

Projectmanager

‘Zelfs het beste idee komt niet tot een goed eindproduct zonder het juiste innovatie management.’ Juist het succesvol realiseren van een product geeft Laurien voldoening en ze ziet dat dit vaak niet goed (genoeg) gaat binnen een bedrijf. Al vanaf haar eerste baan als product designer, is Laurien zich bezig gaan houden met het opzetten van een werkbaar productontwikkelproces. Ze vindt het heel interessant om steeds te zoeken naar de juiste balans tussen commercie, techniek en design om tot het perfecte eindproduct te komen. Het aanbrengen van structuur en duidelijke doelen is daarbij van cruciaal belang, het schept duidelijkheid naar alle betrokkenen. Een goede structuur schept overzicht binnen het project en biedt ruimte voor dynamiek en creativiteit. ‘Het is fantastisch om uiteindelijk samen met het ontwikkelteam het gestelde doel te bereiken en de eerste batch van de band te zien rollen.’

"Zowel structuur als creativiteit zijn cruciaal voor succesvolle innovatie"

Kracht van Laurien

Laurien houdt van projecten met een hoop uitdagingen. Haar kracht ligt in de combinatie van enerzijds haar bevlogenheid en enthousiasme, en anderzijds haar analytische blik en vermogen om structuur aan te brengen. Overzicht creëren voor haarzelf en anderen is iets dat ze van nature doet.
Ze heeft oog voor de mensen in haar ontwikkelteam en houdt van de energie die goede samenwerking met zich mee brengt. Laurien is positief ingesteld, maar realistisch als dat nodig is en zet haar creativiteit in voor ingewikkelde vraagstukken.

Laurien’s ervaring

Van jongs af aan is Laurien al bezig met dingen maken, uitvinden en ontwerpen. Haar opleiding als industrieel ontwerper aan de TU Delft was dan ook een logisch vervolg. Bij Smartwares Group (oa. merken als Tristar, Princess, Smartwares) heeft Laurien allerlei projecten gedaan, van raclettes tot slimme verlichting. Als innovatiemanager was ze commercieel eindverantwoordelijk voor alle in-house productontwikkelingsprojecten, van interne kick-off tot massa productie met Chinese leveranciers en B2B lancering. Laurien vindt het heel leuk om te blijven leren bij BEACON: haar blik te verruimen, verschillende bedrijven te leren kennen en haar kennis te verdiepen binnen een team ervaren en gespecialiseerde innovatiemanagers.

Laurien werkte o.a. voor:

FrieslandCampinaGazelleAlpine

Bekijk het team