Jeroen van Tongeren

Projectmanager

Jeroen houdt van het ontwikkelproces en heeft in de afgelopen twintig jaar veel producten ontwikkeld. Daar zaten ook een paar hele mooie en goede producten bij die toch geen succes werden in de markt. Hij leerde: al is je product kan nog zo mooi, briljant, of milieuvriendelijk, er moet wel behoefte aan zijn. Jeroen ging hierdoor naar het grotere plaatje kijken en steeds meer vragen stellen: Waarom gaan we dit product eigenlijk ontwikkelen? Hebben we er de goede mensen voor? Hebben we uitgezocht of het goed zal landen? Om succes te hebben ben je afhankelijk van een heleboel factoren, bijvoorbeeld de businesscase, de logistiek. In de loop der jaren is Jeroen vooral voldoening gaan halen uit het managen van het complete ontwikkelproces om het eindproduct tot een succes te maken.

"Al is je product nog zo mooi, briljant of milieuvriendelijk, er moet wel behoefte aan zijn."

DE KRACHT VAN JEROEN

Jeroen is creatief en heeft een positieve en oplossingsgerichte instelling. Met enthousiasme daagt hij zijn teamleden uit om door te zetten en met de best mogelijke oplossingen te komen. Hij kan overzicht houden op het innovatietraject vanuit een helikopterperspectief, maar als nodig kan hij ook inzoomen op details. Door ervaring weet hij wanneer hij erin moet duiken om ze te analyseren. Sommige details kunnen een grote impact op het hele traject hebben. Door die goed te snappen, kun je op een ander niveau betere besluiten nemen. Doordat Jeroen met engineers, marketeers en producenten kan sparren over inhoudelijke zaken, kan hij ook de kwaliteit van het werk in de gaten houden en beoordelen wie waarvoor ingezet kan worden.

JEROENS ERVARING

Als kind woonde Jeroen in Kameroen en Canada, vanwege het werk van zijn vader. Er was geen telefoon en TV. Hij bedacht met vrienden zelf van alles om te bouwen en uit elkaar te halen. Ze maakten vuurtjes, improviseerden raketten en boten. Later werd er aan brommers gesleuteld. De studie Industrieel Ontwerpen bleek hem, eenmaal terug in Nederland, op het lijf geschreven. Eigenlijk heeft Jeroen zijn hele carrière, bij diverse bedrijven, in de kinderartikelen gewerkt: kinderwagens, speelgoed, stepjes, skelters, fietsen. Een hele leuke business. Tussendoor heeft hij ook nog drie jaar les gegeven aan studenten industrieel ontwerpen. Vervolgens werkte Jeroen korte tijd als zzp-er en deed een interim opdracht voor BEACON. Het leidinggeven aan het gehele innovatieproces en het kunnen sparren met collega-projectmanagers beviel hem goed, waardoor hij de overstap heeft gemaakt.

 

Jeroen werkte o.a. voor:

Bekijk het team