Jan Willem Dik

managing director


Jan Willem's passie voor productinnovatie is dat het vaak ingewikkeld is en tegelijkertijd lekker concreet en iedere keer nieuw. Het daagt hem iedere keer uit om samen met het team oplossingen te bedenken voor nieuwe problemen.

"Er gaat nogal eens wat mis in innovatieprojecten doordat er verkeerde aannames worden gedaan. Het is handig om van tevoren de juiste vragen te stellen en dóór te vragen."

Een grote uitdaging in elke innovatie is om met allerlei verschillende partijen, die vaak tegengestelde belangen hebben en uit verschillende culturen komen, toch een gezamenlijk resultaat te bereiken. Bovendien moet het nieuwe product  voldoende goed zijn uitontwikkeld, maar moet je wel op tijd stoppen met ontwikkelen om het op tijd op de markt te krijgen. Een spannend evenwicht.

"Assumption is the mother of all Disasters"

Kracht van Jan Willem

Jan Willem houdt van no-nonsense. Hij is gedisciplineerd, consciëntieus, gestructureerd en oplossingsgericht. Hij heeft oog voor detail en zorgt altijd voor de puntjes op de i. Hij is nuchter en kalm, ook in stressvolle situaties. Maar hij zoekt ook altijd de funfactor in het projectteam.

Hij is er goed in om taaie problemen gestructureerd te ontrafelen en op te lossen. Zelf of met een team. Hij bedenkt een duidelijke structuur, maakt een plan van aanpak en voert dit plan vervolgens met het team ook uit.

Jan Willem zal geen zoete broodjes bakken: hij vertelt je precies hoe de vlag erbij hangt. Maar hij maakt ook een duidelijke inschatting hoe die vlag er over een maand bij moet hangen en wat er gedaan moet worden om ervoor te zorgen dat dat ook werkelijk wordt gerealiseerd.

jan Willem's Ervaring

Jan Willem heeft veel ervaring met de ‘hairy back end’ van productontwikkeling, oftewel het laatste stuk waarbij de producten echt ‘af’ gemaakt moeten worden. Hij heeft op dit gebied veel ervaring met het aansturen van internationale teams.

Hij deed in zijn eerste baan, bij een productiebedrijf, veel praktijkervaring op met spuitgieten en matrijzen. Daarna werkte hij bij ontwerpbureaus, waar hij als Supply manager productieseries en gereedschappen leverde vanuit China.

Jan Willem ging vervolgens aan de slag als projectmanager, waarbij hij keukenapparatuur ontwikkelde met OEM-leveranciers over de hele wereld.

Binnen BEACON was Jan Willem verantwoordelijk voor het projectmanagement van de ontwikkeling van verschillende apparaten tot aan de succesvolle marktintroductie.


Jan Willem werkte o.a. voor:


Bekijk het team