FRIESLANDCAMPINA

Een zelfsturend startupteam binnen FrieslandCampina had als doel om een product te lanceren dat serieuze new business zou gaan opleveren. Ze kwamen bij het idee van een product, een machine en een slimme verpakking, waarvan de technologie uniek zou zijn voor FrieslandCampina. Ze zochten daarbij een partner die hen uitdaagt op het gebied van de productontwikkeling van de hardware en de organisatie van de totaaloplossing, zeker ook omdat dit product nieuw voor hen is. BEACON bleek de juiste partner.

ROL BEACON

BEACON is verantwoordelijk voor de organisatie van de technische productontwikkeling. De ontwikkeling vindt plaats op basis van de Lean Startup methode. In snelle stappen werden diverse oplossingen aan klanten voorgelegd en beoordeeld wat voor hen de meeste waarde vertegenwoordigde.

RESULTAAT

Deze werkwijze maakt het mogelijk om met indrukwekkende snelheid te ontwikkelen. In acht maanden ontwikkelden we een product, een machine en een slimme verpakking, waarvan de nieuwe technologie gepatenteerd is.

FRIESLANDCAMPINA OVER BEACON

“Via via kwamen we bij BEACON en ontmoetten we Quintijn. Hij bleek voor ons de ideale partner: visionair, pragmatisch, zeer ervaren en zijn netwerk is enorm. Hij neemt de volle verantwoordelijkheid, verspilt onze tijd niet en komt nooit terug met problemen. Dat is de mentaliteit die we zochten. Wat ik waardeer aan BEACON is dat we er gewoon blind op kunnen vertrouwen dat alles wat ze doen goed is. Ze leveren elke sprint wat ze beloven. Als de druk van de workload ineens naar 200% of 300% gaat, schakelen ze flexibel mensen bij, en de kwaliteit en de snelheid van het werk blijft steeds hoog. Dat is een heel groot teken van kwaliteit.”

Ilya Sharafan, business manager FrieslandCampina

 

Lees ook: Ilya Sharafan (FrieslandCampina) over het proces en de samenwerking met BEACON: Lean Startup: Succes dankzij falen en doorgaan

www.frieslandcampina.com

Terug naar overzicht