Forbo

Forbo benaderde BEACON om te helpen met de implementatie van scrum bij het managen van innovatieprojecten. De linoleum projectvloerbedekking van Forbo wordt na installatie afgewerkt met een speciaal lasdraad voor het opvullen van naden. De uitdaging was een lasdraad die perfect hecht, goed beschermt tegen vuilopname en eenvoudig schoongemaakt kan worden. Na van alles geprobeerd te hebben, was er geen voortgang in dit project en heeft Forbo besloten om scrum toe te passen.

Rol beacon

Forbo helpen bij het implementeren van scrum voor het managen van innovatieprojecten:

  • Leveren van een scrummaster die twee of drie keer per week een stand-up meeting faciliteert

  • Focus aanbrengen in het project

  • Elke 3 à 4 weken de voortgang bespreken met de stuurgroep

Resultaat

Binnen een jaar na de start van het scrummen o.l.v. BEACON, vond er reeds een pilot lancering plaats om de nieuw ontwikkelde lasdraden te testen in Nederland. Enkele maanden later volgde de lancering van ruim 30 lasdraden wereldwijd. “De oplossing konden we binnen 9-12 maanden implementeren. Inmiddels hebben we ook gebenchmarkt. De draad doet het uitstekend en uit de markt krijgen we nul problemen. Het is echt een succesverhaal.”

Forbo over BEACON

“Ik kende mensen die goede ervaringen met Scrum hadden. Daarop heb ik BEACON benaderd om ons te helpen. Dat heeft heel goed gewerkt, zó goed dat we de methode nu ook in twee andere projecten gebruiken. Ook met BEACON. We zijn naar een compleet andere manier van werken gegaan. De projectmanagers van BEACON hielpen ons stap voor stap verder.”

Edwin Duijnisveld, Director Product Management and Design bij Forbo


Lees ook: Edwin Duijnisveld (Forbo) over de implementatie van scrum door BEACON:
‘Binnen een jaar hadden we de oplossing geïmplementeerd, het had niet mooier gekund.’

www.forbo.com/flooring/nl-nl/

Terug naar overzicht