BDR Thermea

BDR Thermea ontwikkelt verwarmingssystemen voor de hele wereld. De uitdaging was om een cv-ketel of energiesysteem te ontwikkelen met minder CO2 uitstoot. BDR Thermea heeft BEACON gevraagd te helpen met het definiëren van de benodigde innovatieprojecten.

rol beacon

BDR Thermea helpen bij het gestructureerd definiëren van innovatieprojecten:

  • Organiseren van een innovation challenge voor de R&D afdeling en de productmanagers.
  • Formuleren van een heldere vraag- en taakstelling voor de innovatiechallenge.
  • Faciliteren van brainstormsessies.
  • Begeleiden van multidisciplinaire teams die de ideeën verder uitwerkten en onderzochten op haalbaarheid, klantrelevantie en commerciële levensvatbaarheid.
  • Helpen om in korte tijd met feiten onderbouwd te beslissen welke productinnovatie te gaan ontwikkelen.

Resultaat                       

  • Vijf uitgewerkte en onderzochte innovatieproposities (concept).
  • Gestart met één NPD project met een projectteam om een van de concepten te realiseren. Het product verwachten ze binnen twee jaar op de markt te kunnen brengen. Daarnaast heeft de challenge nog twee andere bruikbare concepten opgeleverd waar BDR Thermea mee aan de slag zal gaan.

BDR Thermea over BEACON

‘Wij willen als bedrijf klaar zijn voor de toekomst. Nederland nemen we als voorbeeldland, omdat deze ontwikkeling in de toekomst ook in de rest van de wereld zal plaatsvinden. We vinden deze ontwikkeling belangrijk, maar hebben weinig tijd. Om dit efficiënt te doen, hebben we BEACON om hulp gevraagd. Ik vind het fijn dat BEACON een klein bedrijf is met een pragmatische instelling. En ik had al goede ervaringen met BEACON op het gebied van projectmanagement. BEACON heeft een proces voor het definiëren van innovatieprojecten en het bij elkaar brengen van meerdere afdelingen, dat goed werkt, en dat ze wanneer nodig ook flexibel aanpassen.’

Mark Rankenberg, manager R&D bij BDR Thermea


Lees ook: Mark Rankenberg (BDR Thermea) over de ontwikkeling van een energiesysteem met minder CO2 uitstoot: ‘In twee maanden konden we met feiten onderbouwd beslissen welk product we gingen ontwikkelen.’

https://www.bdrthermeagroup.com/

Terug naar overzicht