Door dagelijks met productinnovatie bezig te zijn, hebben wij in de loop der jaren een schat aan kennis en ervaring opgedaan. En we leren elke dag bij. Als vakidioten delen we dit graag met elkaar en met u. Op dit blog vindt u tips uit de praktijk, staaltjes van zeer geslaagde productinnovatie en u leest meer over onze visie op het vak. Wij wensen u veel leesplezier.  

Blog

MOOI DING: Mippaa Stair Trainer

Waar veel innovatieve producten tegenwoordig uitbundig versierd worden met mooie features en extra functionaliteiten, schuilt de kracht van dit product juist in haar eenvoud. Mippaa ontwikkelde een universele trapleuning voor kinderen om veilig te leren traplopen. De Stair Trainer is een bouwpakket, dat gemonteerd kan worden onder een bestaande trapleuning. Het product is zeer relevant voor de klant, technisch maakbaar én commercieel levensvatbaar. Een mooi voorbeeld van hoe je met een relatief ‘eenvoudig’ product ook de Sweet Spot van innovatiesucces kunt raken!

Lees meer

Modulair ontwikkelen: 10 producten voor de prijs van 1

‘Kies iedere kleur als het maar zwart is.’ De bekende uitspraak van Henry Ford geeft goed aan hoe belangrijk standaardisatie is om een product kostenefficiënt te kunnen maken.  Inmiddels is keuzemogelijkheid niet alleen voor auto’s maar in heel veel producten een belangrijk wapen om de concurrentie voor te blijven. Maar hoe beheers je het aantal onderdelen bij al die productvarianten? Hoe zorg je dat ook (kost)prijs concurrerend blijft? En hoe zorg je dat onderhoud en service beheersbaar blijven?

Lees meer