Door dagelijks met productinnovatie bezig te zijn, hebben wij in de loop der jaren een schat aan kennis en ervaring opgedaan. En we leren elke dag bij. Als vakidioten delen we dit graag met elkaar en met u. Op dit blog vindt u tips uit de praktijk, staaltjes van zeer geslaagde productinnovatie en u leest meer over onze visie op het vak. Wij wensen u veel leesplezier.  

Blog

NIEUW AAN BOORD: SIMON VAN IPENBURG

‘Soms is projectmanagement net hockey: de beweging zien, het overzicht houden en vooruitkijken’

‘Producten ontwikkelen die echt bijdragen aan onze kwaliteit van leven, dat vind ik heel inspirerend. 
Als bewegingstechnoloog begon ik met het ontwikkelen van hulpmiddelen voor mensen met een beperking, zoals bijvoorbeeld een enkelhandig aangedreven sportrolstoel. In de tien navolgende jaren werkte ik als manager in productinnovatie bij McRoberts en DUNC. Met verschillende teams heb ik aan de realisatie van geweldige producten gewerkt.  Een voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van een medical device om inzicht te geven in de effectiviteit van een behandeling. Dit systeem kan  het herstel na bijvoorbeeld een schouderoperatie meten door het analyseren van bewegingsdata.
De rol van spin-in-het-web vind ik fantastisch. Zorgen dat het resultaat gerealiseerd wordt door met alle betrokken partijen samen te werken: leveranciers, ontwerpers, ingenieurs en de eindgebruikers.’

Lees meer

MOOI DING: WakaWaka Power+

Velen van ons zijn weer aan het bedenken wat we deze zomer mee willen nemen op reis. Hoe kleiner de tas, hoe kritischer we moeten zijn. Dit mooie ding is zijn plek zeker waard: de WakaWaka Power+. Deze duurzame zaklamp  heeft een accu waarmee je ook je telefoon of GPS-horloge kunt opladen. Met het geïntegreerde zonnepaneel kun je hem overal opladen: of je nu in de bergen loopt of in de trein wilt werken. Bruikbaar zowel voor wie graag groene energie gebruikt als voor wie geen toegang heeft tot elektriciteit. Toen ik tijdens een van mijn reizen in Tanzania meerdere WakaWaka’s op een rijtje in de zon zag staan opladen was ik overtuigd. Als een product in die omgeving waarde toe kan voegen voor mensen en ook echt door hen wordt gebruikt, heb je het knap gedaan!

Lees meer

Bas van Oorschot (senior buyer Kaemingk) over het BEACON Ideation Programma

“In twee workshops leerden we gestructureerd na te denken over onze producten”

‘Kaemingk heeft als groothandel een breed assortiment decoratieartikelen voor huis en tuin, dat wij continu uitbreiden. Voor het vernieuwen van ons aanbod aan kerstverlichting gingen we eens per jaar met een clubje bij elkaar zitten. Dan keken we elkaar net zo lang aan tot iemand een leuk idee had. Met die ideeën gingen we aan de slag. Die formule leek een beetje uitgewerkt. Daarom wilden we uitproberen of het Ideation Programma van BEACON  toegevoegde waarde zou hebben.’

Lees meer

MOOI DING: Mippaa Stair Trainer

Waar veel innovatieve producten tegenwoordig uitbundig versierd worden met mooie features en extra functionaliteiten, schuilt de kracht van dit product juist in haar eenvoud. Mippaa ontwikkelde een universele trapleuning voor kinderen om veilig te leren traplopen. De Stair Trainer is een bouwpakket, dat gemonteerd kan worden onder een bestaande trapleuning. Het product is zeer relevant voor de klant, technisch maakbaar én commercieel levensvatbaar. Een mooi voorbeeld van hoe je met een relatief ‘eenvoudig’ product ook de Sweet Spot van innovatiesucces kunt raken!

Lees meer