Teamuitjes: DOEN! 5 tips voor als het weer kan.

BEACON is niet alleen een clubje projectmanagers dat dagelijks lastige innovatieprojecten vlot trekt. Het is ook een veilige thuishaven, een team van collega’s die elkaar waarderen, vertrouwen en helpen. Dat zorgt, naast een fijne werkomgeving, ook voor hogere kwaliteit van ons werk bij de klant. Vraagstukken worden besproken, adviezen gedeeld en hulp aangeboden. Maar het komt niet vanzelf, je moet er actief aan bouwen, het als management faciliteren. Teamuitjes helpen daarbij. Daarom is er bij BEACON altijd ruimte voor leuke initiatieven om samen dingen te ondernemen. Zo zijn we in september met het hele BEACON team lekker gaan mountainbiken op de Ermelose heide.

Het regende flink. De route was lang, zwaar en modderig en het was koud. Kortom, prima omstandigheden voor een teamuitje! We hebben ervan genoten, keihard bikkelen door de blubber, tegen de heuvels op en weer racen naar beneden. Op zijn tijd een korte rustpauze en na afloop moe maar voldaan genieten van de sterke verhalen en opwarmen met een soepie in het fijne vakantiehuisje van Simon.

Plan ook vast jullie volgende teamuitje in!

De agenda’s zijn nog leeg en over een paar maanden mag het hopelijk weer. Het plannen en de voorpret is ook al leuk.

5 tips voor een geslaagde dag:

1 Iedereen doet mee!

Zorg er ruim van tevoren voor dat het hele team kan en afspraak/bel/mail vrij is. Jammer als mensen er met hun hoofd niet bij kunnen zijn omdat ze eigenlijk nog iets moeten regelen.

2 Inspirerende locatie

Zorg voor een inspirerende locatie waar iedereen onbekend mee is. Dat verhoogt het gevoel van “er uit zijn”. Ik vind buiten altijd het beste werken, ook bij slecht weer: bossen, heide, grotten, strand… heerlijk!

3 Iets moeilijks doen

Zorg voor een activiteit met een bepaalde moeilijkheidsgraad waarbij teamleden elkaar kunnen helpen. Niet te stressvol maar ook niet iets dagelijks, ergens tussen parachute springen en naar je werk fietsen in. Bij ons werd onderweg gewaarschuwd voor wortels en kuilen (niet voor de plassen ), over routes gediscussieerd en werden samen banden opgepompt, fietsen gerepareerd en snacks en drinken gedeeld. Kortom teamwork met een tikkeltje competitie voor de liefhebbers.

4 Veel pauzes en kletsen

Zorg dat er voldoende pauzes gehouden worden om te kletsen en uit te rusten. Tijdens korte pauzes praat je vaak weer met iemand anders die je in het dagelijks werk niet zo vaak ziet en zo leer je elkaar net weer wat beter kennen.

5 Uitgebreid afsluit moment en deel de ervaringen achteraf.

Rond af met een gezamenlijk rust en evaluatie moment zoals eten of iets dergelijks. Dat moment mag best even lang zijn als de activiteit zelf!

Vlnr: Simon, Laurien, Jeroen, Tom, Yorick, Quintijn. Achter de camera: Jan Willem en Margriet.

Terug naar overzicht