MOOI DING: BRABANTIA BO

Ook in mijn stad zijn we begonnen met afval scheiden, een goede zaak. Dus maar eens op zoek naar een afvalbak om dit ook in de keuken gemakkelijk te kunnen doen. Mijn oog viel op de Brabantia Bo touch bin. De touch bin staat al bekend om zijn gebruiksgemak door de soepel werkende drukklep. Maar met de Bo is de afvalbak definitief geen noodzakelijk kwaad meer, maar een designobject. Dat hebben ze goed gedaan bij Brabantia! In plaats van te focussen op een scherpe, concurrerende prijs, hebben zij ingezet op design, gebruiksgemak en duurzaamheid. Maar zoals we in veel productcategorieën zien, is er meer en meer markt voor mooie, duurzame producten waar consumenten ook voor willen betalen.

Er zijn modellen met één, twee en drie compartimenten, om verschillende soorten afval te scheiden. De buitenkant is verkrijgbaar in acht hippe kleuren. De binnenemmers zijn gemaakt van gerecyclede materialen en het product is Cradle2Cradle-Bronze gecertificeerd. Tot slot gaat een deel van de marge naar The Ocean Cleanup.

Zijn er dan ook minder goede punten? Voor de gebruiker is het lastig om vuilniszakken te vinden die goed passen in de specifieke vorm van de Bo – eigenlijk passen alleen de speciale -prijzige- zakken van Brabantia. Vanuit Brabantia gezien natuurlijk een hele slimme toevoeging aan het business model – zo wordt het bijna een locked-in propositie!  

Terug naar overzicht