Innoveer de manier waarop je innoveert!

MATERIAAL OM OP AF TE STUDEREN

Lean Startup, Agile Manifesto, Design Thinking en Open Innovation. Stuk voor stuk pakkende termen die je vast bekend in de oren klinken. En vraag je je af hoe ze je business een boost kunnen geven, aangewakkerd door de grote succesverhalen uit Silicon Valley? Veel van deze methodes gaan uit van snel en cyclisch werken, waarbij elk z’n eigen toegevoegde waarde heeft. In de praktijk is het de kunst om te weten welke aanpak je voor jouw type project kunt toepassen om het beste resultaat te halen. Een uitdaging waar wij je als projectmanagers graag bij helpen.

Binnen BEACON gaat afstudeerder Ruben ten Asbroek aan de slag om deze uitdaging verder te onderzoeken. Met zijn studie Management of Product Development (MSc IO aan de Universiteit Twente) als achtergrond zal Ruben zich richten op het evalueren van de mogelijkheden van deze (nieuwe) zienswijzen op innovatie, de randvoorwaarden die hierbij gelden en het implementeren ervan binnen onze projectmanagement diensten.

Doel is het selecteren van de meest effectieve werkwijze binnen de context van jouw organisatie, om samen een optimaal eindresultaat te bereiken. Betreft jouw project bijvoorbeeld het realiseren van een breakthrough innovation, is ondernemerschap een diepgewortelde mindset binnen het project team en is er vanuit het management een heldere visie aanwezig? Dan zouden onze projectmanagers dit project in kunnen richten volgens de Lean Startup principes, om samen tot een succesvol product te komen.


Meer weten? Neem contact op met Ruben ten Asbroek (ruben.tenasbroek@beacon.nl) of Quintijn Innikel.

Terug naar overzicht