Geslaagd nieuwjaarsevenement rond circulaire productinnovatie

Op 24 januari organiseerde BEACON het jaarlijkse nieuwjaarsevenement. Gestart werd met een workshop circulaire productinnovatie, in samenwerking met Marien Korthorst van Cirkel Design. De kern: op welk moment tijdens het gebruik van het product gaat de waarde omlaag en hoe kun je waardevermindering beperken? Dit gaat dus veel verder dan recycling.

Dat het thema leeft is een ding dat zeker is: de workshop zat binnen korte tijd vol. Een selecte groep innovatieprofessionals ging aan de slag met een eigen case en wisselde onderlinge ervaringen uit. De deelnemers kwamen uit een verscheidenheid aan sectoren, maar de uitdagingen op het gebied van circulaire productinnovatie waren zeer vergelijkbaar. Dit leverde waardevolle nieuwe inzichten op voor alle - na afloop enthousiaste - deelnemers. Bij BEACON houden wij van concreet, dus de slotvraag was dan ook ‘wat ga jij mórgen doen als vervolg op deze workshop?’. Aansluitend proostten we tijdens onze jaarlijkse nieuwjaarsborrel met onze klanten en relaties op een mooi en duurzaam 2019. Het Fort aan de Klop stond vol, van designers tot marketeers en van engineers tot projectmanagers. Onder het genot van een hapje en een drankje hadden wij innovatie-gekken genoeg te bespreken!

Bekijk het filmpje voor een impressie van het evenement.

 

Meer lezen over hoe BEACON kan helpen om duurzame strategie om te zetten in concrete projectdoelstelling? Lees dan het artikel van Jan Willem Dik over Business en duurzaamheid, hoe verhouden die zich tot elkaar?  Verder praten? Neem contact op met Jan Willem Dik.

 

Terug naar overzicht